23.5.2018

Kauniit kuningatarpalat

Vihdoinkin tämänkin herkun ohje päätyy blogiin.

Idea näihin erilaisiin "mokkapaloihin" lähti talkkunajauhoista. Sain Taivalkosken Myllyltä talkkunajauhoja testiin ja halusin ehdottomasti lähteä kokeilemaan miten perinteiset reseptit muotoutuvat talkkunajauhojen kanssa. Lisäksi vielä halusin käyttää marjoja tuomaan makuja mokkapaoihin. Mustikasta, vadelmasta ja talkkunajauhoista syntyi siis kuningatarpalat.

Alkuperäinen vaaleiden mokkapalojen ohje löytyy täältä:

https://www.meillakotona.fi/reseptit/vaaleat-mokkapalat

Ainekset noin 30 kuningatarpalaan:

Pohja:
200g voita (huoneenlämpöistä)
3 munaa (huoneenlämpöistä)
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl talkkunajauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
10 tippaa vaniljauutetta
1,5dl kaurajuomaa
0,5dl (pakaste)mustikkaa murskattuna

Pinnalle:
noin 3/4 dl murskattuja (pakaste)vadelmia
tomusokeria
kookoshiutaleita tai lastuja
pähkinärouhetta
orvokkeja

Laita uuni lämpenemään 175 °C:een.

Peitä uunipelli leivinpaperilla.


Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita mustikkamurska ja vaniljauute kaurajuomaan.

Siivilöi jauhoseos voi-sokerivaahton. Lisää taikinaan mustikka-kauramaito seos ja jäähtynyt voi. Kääntele varovasti kaikki ainekset sekaisin taikinaksi.

Kaada valmis taikina uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista noin 20-25 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Kaada kuorrute pohjan päälle ja koristele. Kookoslastut voi lisätä koristeeksi vasta paloiksi leikkaamisen jälkeenkin. Lastut kun eivät kovin helposti leikkaannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti