keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Värikäs kaalibroileripata

Tänään uunipadassa hautui värikäs kahdesta kaalista, punakaalista ja romanescokaalista tehty broileripata.

Ohje noin 4 henkilölle.

500g broilerin fileetä tai fileesuikaleita.
180g punakaalta
80g paprikaa
60g porkkanaa
200g romanescokaalta
Puolikas sipuli
Valkosipulinkynsi(ä) oman maun mukaan
Tuoretta, kuorittua inkivääriä raastettuna oman maun mukaan.
-Inkiväärin maku on voimakas, joten lisää sitä varovasti ruokaan. Esim. 0,5tl raastetta aluksi.
4dl vettä (kasvis- tai kanaliemi käy hyvin!)
2dl kookoskermaa
2dl kookosmaitoa
-Sekä kookosmaito ja -kerma  löytyvät valmiissa 200ml (2dl) kartonkipakkauksissa ruokakaupoista.
1tl hunajaa
1,5tl suolaa
Pippuria pippurimyllystä
Paistamiseen öljyä
Koristeluun tuoretta oreganoa tai muita tuoreita yrttejä ja chiliöljyä.

Laita uuni lämpenemään 175°C:een.

Kuori ja pilko kasvikset. Freesaa kasvikset, valkosipuli ja inkivääri paistinpannulla tilkassa öljyä.

Pilko broileri sopivan kokoisiksi paloiksi (tai käytä valmiita suikaleita) ja ruskista paistinpannulla öljyssä.

Lisää broilerin sekaan freesatut kasvikset, 2dl vettä, suola, hunaja, ja pippuri. Kaada kaikki uunipataan. Lisää vielä vettä uunipataan 2dl.

Laita pata uuniin noin 30 minuutiksi. Lisää sen jälkeen kookosmaito ja kookoskerma.
Sekoita ja tarkasta maku.
Anna padan hautua uunissa vielä vähintään tunti.

Punakaali antaa hennon violettisen värin kookosmaidolle ja -kermalle. Viilentyessään väri muuttuu hennon harmahtavan siniseksi. Kun lämmität ruoan uudelleen, väri palautuu taas violettiseksi.

Vinkki! Voit lisätä tai vähentää mielesi mukaan broilerin tai kasvisten määrää. Voit jättää jonkun kasviksista pois ja lisätä tilalle oman lempikasviksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti