lauantai 17. helmikuuta 2018

Broilerivuoka

Vuoka- ja pataruoat on mun lemppariruokia. Niihin on helppo piilottaa erilaisia kasviksia. Ne nahistuneetkin kasvikset käyvät tähän ruokaan.

Broilerivuoan perusohjeeseen tarvitset vain broileria, sipulia, smetanaa, riisiä ja juustoa. Kaikki muut kasvikset ja vihannekset voit valita mielesi mukaan.

Tänään lisäsin vuokaan paprikaa, bataattia ja persiljaa.

Ainekset (tein ruoan 2l:n vuokaan)

2dl riisi-kauraa (Risellan)
4dl riisi-kauran keitinvettä (muista lisätä keitinveteen suolaa)
Puolikas sipuli
2 valkosipulin kynttä
400g broileria paloina (valmiit suikaleet käy hyvin)
1dl bataattiraastetta
Puolikas oranssi paprika pilkottuna
1/4 keltaista paprikaa pilkottuna
120g smetanaa
Tuoretta persiljaa
1dl vettä
1,5dl juustoraastetta
0,5tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 °C:een.

Keitä riisi-kaura kypsäksi.

Pilko sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä.Varo polttamasta sipuleita. Palaneesta sipulista tulee ikävä maku ruokaan.
Kaada kuullotetut sipulit vuokaan.

Paista broilerit pannulla.
Kaada kypsä broileri vuokaan sipulien sekaan.

Kuullota bataattiraaste ja paprikat pannulla.
Kaada bataatti ja paprikat vuokaan.

Kaada pannulle desi vettä. Rapsuttele paistinlastalla pannun pintaa. Kaada vesi myös vuokaan.

Lisää smetana, persilja, 1dl juustoraastetta vuokaan.

Lisää lopuksi kypsä riisi-kaura ja suola vuokaan. Sekoita hyvin. Tarkasta maku.

Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Lisää 15 minuutin jälkeen loppu juustoraaste vuoan pinnalle. Laita vuoka vielä uuniin toiseksi 15 minuutiksi.

2 kommenttia: