12.2.2018

Mustikkaiset banaanipannukakut

Laskiaistiistaina 13.2 vietetään myös pannukakkupäivää.

Tässä teille mustikkaisten banaanipannukakkujen resepti.

Ainekset 5 pannukakkuun (+1 harjoituspannari) 

Paistoin pannukakut pienellä paistinpannulla. Halkaisija 15cm.
Yhteen pannariin tuli taikinaa noin 0,5dl.


1 muna
1rkl hunajaa
-vatkaa muna ja hunaja vaaleaksi vaahdoksi vatkaimella

1dl kaurajauhoja
0,5dl kauralesettä
1rkl puhtiomega kaurapuuteria (Puhtikauran sininen mustikkapuuteri)
1tl leivinjauhetta
1ml vaniljasokeria
-sekoita kuivat aineet keskenään

1dl maitoa
1rkl öljyä
-sekoita nesteet keskenään

1 banaani
-muussaa banaani

Paistamiseen voita

Sekoita kuivat aineet, nesteet ja muussattu banaani vuorotellen muutamassa erässä munahunajavaahtoon.

Paista pannarit miedolla lämmöllä voissa.
Kuumenna ensin levy ja paistinpannu kuumaksi. Laske lieden lämpöä. Pienensin lieden tehoa 2:een.

Odota hieman paistinpannun jäähtymistä.

Paista ensimmäinen pannukakku. Jos pannukakun pinta palaa, mutta sisus ei paistu kypsäksi liesi ja pannu ovat vielä liian kuumia.

Pannukakkujen paistamisessa vaaditaan kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyys palkitaan.


Tarjoa pannukakut turkkilaisen jogurtin, murskattujen mustikoiden ja vaahterasiirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti