perjantai 9. helmikuuta 2018

Värikäs kaalisoppa

Stara.fi:n mukaan soppailu on nyt kuumin ruokatrendi. Kannoin korteni soppailukekoon ja valmistin iloisen värisen kaalisopan. Kaalisoppa sai lisukkeeksi pekoni-valkosipuli-kikhernemurua.

Kevyen keiton lisäksi tein vielä superherkullisen pataleivän Ranteita myöjen taikinasa-blogin ohjeen mukaan:
http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2017/03/nopea-kaurapataleipa.html#.Wn1QI-eYPIV

Keiton ainekset neljään annokseen

320g punakaalta
320g kukkakaalta
puolikas sipuli
2-3 kuorittua perunaa
1l vettä

maustamiseen:
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
(chilijauhetta)

Koristeluun:
Fetaa
Chiliöljyä
Ruohosipulia

Pilko kaikki kasvikset kattilaan, lisää vesi ja keitä kasvikset kypsiksi.

Kaada keitinvesi ja kypsät kasvikset siivilän läpi. Ota keitinvesi talteen!

Soseuta kypsät kasvikset tehosekoittimessa 2-3:ssa erässä ja kaada sose takaisin kattilaan.

Lisää soseeseen keitinvettä. Keitinveden määrä riippuu siitä, miten paksun sosekeitostasi haluat.

Maista valmista sosekeittoa ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla, paprikajauheella (ja chilijauheella).

Lämmitä vielä nopeasti liedellä maustettu sosekeitto.

Murun ainekset neljään annokseen

70g ( puoli pakettia) pekonia
85g valutettua ja murustettua kikhernettä (puoli pakettia go greenin luomu kikherneitä)
Kaksi valkosipulinkynttä hienonnettuna
Öljyä

Pilko pekoni pieniksi paloiksi, murusta kikherneet ja pilko valkosipuli.

Lisää tilkka öljyä paistinpannulle ja paista ainekset rapeaksi muruksi.
Varo polttamasta murua.

Koristele annos valmistamallasi murulla, fetamurulla, chiliöljyllä ja ruohosipulilla.

Iloisen värinen kaalisoppa

Ihana kaurapataleipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti