lauantai 3. helmikuuta 2018

Värikkäät makirullat

It´s sushi time!!

Sushirullat eli makirullat saivat pirtsakan värin punajuuresta ja punakaalista.

Makirullien tekeminen on helppoa, mutta aikaa vievää. Varaa siis tarpeeksi aikaa näiden herkkujen valmistamiseen.
 
Värikkäiden makirullien tekoon tarvitaan bambumatto, nori- eli leväarkkeja, sushiriisiä, riisiviinietikkaa, sokeria, suolaa,vettä, pieni pala punajuurta (n. 3x3cm) ja punakaalta noin 60g.

500g:n sushiriisin kypsentämiseen tarvitset noin 6,5dl vettä.
500g riisiannokseen tarvitset noin 8-9 norileväarkkia. Yhdestä leväarkista tulee noin 6-8 makirullaa.

Rullien täytteeksi tarvit erilaisia kasviksia, kalaa, katkarapuja ja wasabitahnaa. Voit täyttää rullat oman maun mukaan. Lisäksi tarvitset vielä soijakastiketta, johon rullat kastetaan.

Sushiriisi kypsennetään ja maustetaan ohjeen mukaan. Sushiriisipaketeissa on mukana kypsennysohje.
Voit kypsentää sushiriisin valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää kypsän riisin jääkaapissa

Riisiin saat väriä, kun lisäät kattilaan kypsentämisen ajaksi punakaalta tai punajuurta. Punakaali ja punajuuri saavat olla kattilassa koko riisin kypsentämisen ajan. Sekoita välillä riisiä niin, että väri leviää tasaisesti kaikkialle. Tarkkaile veden määrää. Lisää vettä jos riisit ovat vielä raakoja, eikä kattilassa ole enää vettä jäljellä.

Lisää punakaali tai punajuuri isoina paloina kattilaan. Se helpottaa kaalin ja punajuuren poistamista kypsästä riisistä. Punakaalin ja punajuuren on tarkoitus antaa vain väri riisiin.

Mausta kypsä, värjätty riisi riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Anna riisin jäähtyä.
Suikaloi pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi mieleisesi kasvikset tai kala. 

Täytä norilevyt riisillä, kasviksilla tai kalalla, rullaa, pilko ja nauti!
Norileväpakkauksista löytyy sushin rullaamiseen ja täyttämiseen hyvät ohjeet.


Punajuurella värjättyä sushiriisiä. Täytteenä rullassa on punaista, keltaista ja oranssia paprikaa suikaleina.

Punakaalilla värjättyä sushiriisiä. Täytteenä rullassa on avokadoa ja kurkkua suikaleina, sekä salaatinlehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti