18.3.2018

Banaanijuustokakku

Jos tulevan pääsiäisen suklaa- ja mämmiralli pelottaa niin, tällä juustokakkureseptillä syntyy hillityn makea banaaninmakuinen herkku pääsiäisen juhlapöytään.

Jos pidät banaanipannukakuista, niin ehdottomasti kannattaa kokeilla myös tätä juustokakkua.

Kakkuun tuo lisää raikkautta ihanat hedelmäpallot.

Ainekset kakkuun (irtopohjavuoka halkaisija 22cm)

Täyte:
Kaksi (yli)kypsää banaania haarukalla murskattuna
400g maustamatonta tuorejuustoa
-Jos makua ja makeutta haluat lisää, kokeile vaniljatuorejuustoa tai kinuskituorejuustoa.
2dl kuohukermaa
4 munaa
1 vaniljatangon siemenet
-Voit korvata vaniljatangon siemenet vaniljasokerilla
2rkl hunajaa
-lisää hunajan määrää jos haluat makeamman kakun
1,5 rkl sitruunan mehua
1dl maizenaa

Päällinen:
2-4dl mysliä.
-Käytin W.K. Kellogg:in uutta kookos&cashewmysliä, johon ei ole lisätty sokeria. Voit käyttää myös oma lempparimysliäsi.
-Mangoa, cantaloupemelonia, vesmelonia, granaattiomenaa, tummia viinirypäleitä ja sitruunamelissaa
-Vaaleaa agavesiirappia

Laita uuni lämpenemään 175 °C:een.

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Laita kevyesti öljyä tai voita vuoan reunoihin.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella parin minuutin ajan.
Kaada seos vuokaan ja laita vuoka uuniin.

Anna kakun paistua uunissa n. 60min. Voit 50min jälkeen seurailla kakun kypsymistä.

Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä kakku foliolla.

60min jälkeen sammuta uuni ja avaa uunin luukku raolleen. Jätä kakku vielä uuniin jäähtymään.

Juustokakun jäähdyttämisen kanssa kannattaa olla maltillinen ettei päällinen repeä.

Juustokakut ovat parhaita jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.

Kun kakku on jäähtynyt (mieluusti yön yli jääkaapissa) lisää kakun päälle mysli ja hedelmät.

Lisäsin vielä kakun päälle hieman vaaleaa agavesiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti