10.3.2018

Erilainen lohisalaatti

Idean tähän annokseen sain salaattiannoksien herkullisen rouskuvista komponenteista, kuten pähkinöistä ja siemenistä. Pähkinät ja siemenet ovat just se ihana osa salaatista, jonka saat haarukkaasi ensimmäisenä. Loppuosa annoksesta pahimmassa tapauksessa on vain pelkkää vihreää salaattia.

Käänsinkin siis salaattiannoksen ylösalaisin ja  lisäsin siihen ripauksen piirakkaa. Näin syntyi erilainen lohisalaatti.

Idean paahdettuihin kikherneisiin lähti Samassa liemessä-ohjelmasta.

Ainekset 3-4 hengen annokseen (piirakkavuoan halkaisija 27cm)

Tölkillinen kikherneitä (n. 310g)
0,5dl kaurahiutaleita
0,5dl auringonkukan siemeniä
mausteeksi juustokuminaa, paprikajauhetta ja suolaa
Yksi kypsä avokado
0,5tl suolaa
1tl sitruunan mehua
1dl turkkilaista jogurttia
 1/3 ruustinnan salaatista revittynä
n. 8cm pätkä kurkkua pilkottuna
200-250g kypsää lohisuikaletta
1/5 punasipulista hienonnettuna
Parsakaali silmusalaattia

Laita uuni lämpenemään 200 °C

Huuhtele kikherneet ja painele ne kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.

Kaada kuivatut kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää kaurahiutaleet, auringonkukan siemenet ja mausteet. Sekoita. Anna olla uunissa noin 15-20min. Sekoita välillä.

Halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra lusikalla vihreä osa kulhoon. Muussa avokado haarukalla kulhossa. Lisää sitruuna, suola ja turkkilainen jogurtti. Sekoita.

Kypsennä lohisuikaleet.

Kaada rapsakat kikherneet, hiutaleet ja siemenet piirakkavuoan pohjalle. Anna jäähtyä.


Lisää avokadojogurttitahna vuokaan.


 Lisää tahnan päälle revitty ruustinnan salaatti ja pilkottu kurkku.


 Lisää kypsennetty ja hieman jäähtynyt lohi salaatin päälle.


 Lisää vielä lohisuikaleiden päälle hienonnettu punasipuli ja silmusalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti