maaliskuuta 01, 2018

Kermainen tomaattibroileripasta

Päätin kuitenkin kirjoittaa blogiin myös tämän ihanan sattumalta syntyneen pasta-annoksen ohjeen. Resepti syntyi "jääkaapin aarteista". 

Ainekset 2 annokseen

250g broileria paloina (valmiit suikaleet sopii hyvin)
Puoli pakettia (n. 195g) valkosipuli-basilika tomaattimurskaa (täysinäinen Mutti-paketti 390g)
Muutama nahistunut tomaatti pilkottuna
Kourallinen kirsikkatomaatteja pilkottuna
Noin puolikas sipuli silputtuna
1dl vettä
1dl kuohukermaa
Suolaa
Pippuria
Paprikamaustetta

Lisäksi vielä tarvitset mieleistäsi pastaa. Itse käytin penne rigatea.

Paista broileri kasarissa ja lisää tomaattimurska, tomaatit, sipuli ja vesi kasariin.
-jos jääkaappisi kätköistä löytyy nahistuneita porkkanoita tai bataattia, niin voit hyvin raastaa tai pilkkoa ne kastikkeeseen mukaan. Myös nahistuneet ja kuivahtaneet yrtit (basilika, ruohosipuli, persilja...) voi lisätä kastikkeeseen.
Anna raaka-aineiden muhia kunnolla kasarissa.

Laita pasta kypsymään. 

Lisää kerma kasariin, sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikamausteella.  Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada kypsän pastan keitinvesi pois. Älä huuhtele pastaa!
Jätä pasta kattilaan ja sekoita pieni määrä kastiketta pastan sekaan.

Annostele pasta lautaselle ja lisää vielä kastiketta pastan päälle.

Koristelin annoksen mascarponella ja ruohosipulilla. Vuohenjuusto sopisi myös hyvin tähän annokseen.

2 kommenttia: