7.5.2018

Äitienpäivän brunssi

Äitienpäivää vietetään tulevana sunnuntaina 13.5. Mitäpäs jos hemmottelisit äitiäsi sunnuntaina itsetehdyllä kasvispainotteisella brunssilla. Kuohuvaksi juomaksi sopii hyvin Gratien & Meyerin rosee*

Kaikki reseptit ovat yksinkertaisia ja helppoja.

Alla olevien annosten lisäksi voit laittaa tarjolle hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, taateleita, suklaata... vain mielikuvitus on rajana.


Pastasalaatti (3hlö)

300g keitettyä (värikästä) pastaa.
90g pakasteherneitä
3-5 retiisiä viipaloituna
Tuoretta tilliä kourallinen
Kourallinen ituja
Tilkka öljyä
Savulohta

Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Huuhtele kypsä pasta kylmällä vedellä. Kaada keitetty pasta kulhoon.
Lisää kulhoon herneet, retiisi, tilli, idut ja öljy.
Lisää lohi vasta juuri ennen tarjoilua.

Kikhernepyörykät (6kpl)

Kikherneitä huuhdeltuna 290g (esim. Go Green)
1rkl tahinia
1,5tl juustokuminaa
0,5tl savupaprikaa
kourallinen silputtua persiljaa
kourallinen silputtua korianteria
1/4 pieneksi pilkottua punasipulia
1 pieneksi pilkottu valkosipulin kynsi
tilkka sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200°C:een.
Huuhtele kikherneet ja sekoita ne blenderissä massaksi. Jätä massa hieman karkeaksi. 
Kaada kikhernemassa kulhoon. Sekoita muut raaka-aineet massan sekaan.
Maistele massaa. Lisää mausteita, jos makua ei ole tarpeeksi.
Pyörittele ja puristele massasta pyöryköitä.Aseta pyörykät uunipellille ja sivele päälle öljyä.
Paista pyöryköitä noin 30 minuuttia. Käännä pyöryköitä noin 15 minuutin kohdalla.

Lohkoperunat (3hlö)

3 rosamundaa hyvin huuhdeltuna ja lohkottuna neljään osaan
paprikamaustetta
pippuria
tilkka öljyä
suolaa

Lohko perunat ja pyörittele ne öljyssä, paprikamausteessa ja pippurissa. Hiero jokaiseen perunanlohkoon kunnolla maustetta.

Paista lohkot 200°C:ssa 30 minuuttia.

HUOM! Voit valmistaa sekä lohkoperunat että kikhernepyörykät yhtä aikaa uunissa.

Helppo jogurttikastike

Tämä jogurttikastike on vähän kuin tsatsikia. Teen kastikkeen mittaamatta raaka-aineita. Maistelen ja lisäilen makuja, jos jotain puuttuu.

2dl maustamatonta jogurttia (turkkilainen / kreikkalainen)
puolikas kurkku raastettuna
yksi valkosipulin kynsi pilkottuna pieneksi
juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria
 
Laita kurkkuraaste keittiöpyyhkeen sisälle ja purista ylimääräinen neste raasteesta pois, ettei kastikkeesta tule vetinen.
Lisää kaikki ainekset jogurtin sekaan ja maistele. Hunajaa voi lisäillä tippa kerrallaan, ettei kastikkeesta tule liian makea.

Lämmin kasvispasta

Punakaalta
kesäkurpitsaa
öljyä
suolaa


Tarvitset yhtä syöjää kohden noin kourallisen ohueksi suikaloitua punakaalta ja pitkäksi ja ohueksi suikaloitua kesäkurpitsanauhaa.
Kuullota kevyesti punakaalisuikaleet ja kesäkurpitsanauha pannulla öljyssä.
Tarkoitus ei ole paistaa tai ruskistaa kasviksia.
Lisää kuullotuksen jälkeen kasviksiin suolaa.
Tarjoile lämpimänä

Vihreä salaatti

Lehtisalaattia
Keltaisia ja punaisia minitomaatteja
Kurkkua

Koristeeksi vaaleansinisiä orvokinkukkia

Avokadotahna ja riisikakut (tahna riittää 4-6 riisikakkuun)

1 kypsä avokado
tilkka sitruunanmehua
suolaa

Survo avokado harukalla tahnaksi. Lisää sitruuna ja suola. Maista tahnaa.
Sitruuna pitää avokadon värin vihreänä. Ilman happoa avokado tummuu.
Suola tuo avokadon maun paremmin esiin. Ilman suolaa avokado ei maistu juuri miltään.

Ohuita chiansiemen & merisuola riisikakkuja (Friggs)
Voit myös käyttää omia lemppaririisikakkujasi.

Pähkinälevite ja riisikakut 

Pähkinälevitettä (esim. Urtekram)
Erilaisia marjoja, hedelmiä ja tummaa suklaata.
Orvokkeja tai muita syötäviä kukkia koristeluun.
Naturelleja riisikakkuja

Levitä pähkinälevite riisikakkujen päälle. Koristele kakut hedelmänpaloilla ja marjoilla.
Lisää näyttävyyttä saat orvokeista



 *PR-näyte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti